Väkommen till ett äldreboende med riktig hemkänsla

Betelhemmet är ett litet, lantligt äldreboende i Jönåker som ligger 1,5 mil söder om Nyköping. Vår vision är att skapa ett gemytligt äldreboende med hemkänsla och värme.

 Aktiviteter  Patientsäkerhet  Hög boendestandard

Andakter

På våra andakter så har vi olika personer som kommer och besöker oss. 

Aktiviteter

Vi har regelbundna aktiviteter på Betelhemmet och försöker även några gånger om året göra en utflykt med de boende.

Tjänstegaranti

Kvalitet

God vård och omsorg

 Aktiviteter

Varje dag har vi enklare aktiviteter. På förmiddagarna prioriteras individuella aktiviteter och på eftermiddagen har vi en gemensam aktivitet. Förslag på gemensamma aktiviteter kan vara högläsning, diskussioner, gymnastik, frågespel, korsordslösning mm.

Patientsäkerhet

På Betelhemmet används bedömningsinstrument för att säkerställa att vi kan hålla hög kvalitet på omvårdnaden. Vi är anslutna till Senior Alert, där vi kan bedöma risker för undernäring, sår, fall och munhälsa.

Hög boendestandard

Betelhemmet har 16 lägenheter varav åtta ligger i huvudbyggnaden och åtta i en tillbyggd del. Lägenheterna är fräscha och ljusa med toalett, dusch, pentry, kylskåp och höj- och sänkbar säng.

Våra värderingar

Betelhemmet har en kristen profil. Dock vill vi betona att vi inte lägger någon värdering i de boendes trosuppfattning eller inställning till den kristna tron. Vi välkomnar alla och boendet är anpassat till alla - oavsett livsåskådning. En viktig hörnsten som vi arbetar utifrån är övertygelsen om alla människors lika värde. 

Vi är måna om ett gott bemötande och visad respekt för den personliga integriteten. Att behandla sin nästa så som man själv önskar bli behandlad.